Winkelwagen

0 artikelen

Houtsoorten

Houtsoorten

Bij Voordeel Hout hebben we bundels hout van verschillende houtsoorten. Hieronder staan de houtsoorten die we aanbieden. Klik op de houtsoort of op de afbeelding voor meer informatie over de houtsoort.

Artikelen 1 tot 20 van 22 in totaal

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2

 1. Eiken hout

  Met eikenhout kunt u alle kanten op, het is geschikt voor zowel binnen als buiten en producten als meubel, vloeren, tuinhuizen enzovoort. Het hout is juist populair vanwege de vergrijsde kleur en de werking die de natuurlijke uitstraling benadrukken.
 2. Tanimbuca hout

  Tanimbuca/Nargusta is een houtsoort met de botanische soortnaam Terminalia Amazonia. Tanimbuca wordt veel gebruikt bij het maken van, constructies, vloeren, timmerwerk, binnen- en buitenbetimmeringen, meubelen, scheepsbouw, draaiwerk en multiplex
 3. Ipe hout

  Ipe is een duurzame houtsoort, het hout is erg hard, sterk, moeilijk splijtbaar en erg elastisch. De houtsoort laat zich goed bewerken en is geschikt voor vele toepassingen zoals, constructiewerken, dwarsliggers, buiten- en binnentimmerwerk, parket, vloeren, meubels, draaiwerk, snijwerk en bedrijfsvloeren.
 4. Cumaru hout

  Cumaru hardhout is een houtsoort met de hoogste duurzaamheidsklasse I (levensduur > 25 jaar), en wordt daarom veel gebruikt in duurzame constructies, damwand, geluidsschermen, brug- en steigerdekken, vrachtwagenvloeren, straatmeubilair, boten- en scheepsbouw, buitenbetimmeringen en meubels.
 5. Mukulungu hout

  Mukulungu hardhout is een houtsoort met de duurzaamheidsklasse I/II (levensduur 20 - 25 jaar), en wordt veel gebruikt in waterbouwkundige toepassingen, brugdekken, carosseriebouw, geveltimmerwerk, traptreden, betimmeringen en parket.
 6. Garapa hout

  Garapa hardhout is een houtsoort met de hoogste duurzaamheidsklasse I (levensduur > 25 jaar), en wordt veel gebruikt voor, buitenconstructies, loopdekken, regels, palen, geveltimmerwerk, meubels, vloeren, trappen en draaiwerk.
 7. Moabi hout

  Moabi hardhout is een houtsoort met de hoogste duurzaamheidsklasse I (levensduur > 25 jaar), en wordt veel gebruikt voor, buiten- en binnentimmerwerk kozijnen, ramen en deuren, carrosseriebouw, traptreden, betimmeringen, meubelen, parket en draai- en beeldhouwwerk.
 8. Louro Preto hout

  Louro Preto hardhout is een houtsoort met de hoogste duurzaamheidsklasse I (levensduur > 25 jaar), en wordt voornamelijk gebruikt als gevelbekleding, maar ook voor tuinhout, loopvlonders, geluidschermen, waterbouw, speeltoestellen en straat- en parkmeubilair.
 9. Jatoba hout

  Jatoba hardhout is met de hoogste duurzaamheidsklasse I (levensduur > 25 jaar) ideaal voor binnen- en buitenwerk zoals kozijnen, puien, trappen, deuren, betimmeringen, parket- en brede plankenvloeren, constructiehout en meubelen. In de scheepsbouw wordt de houtsoort toegepast bij kielen, huiden, randen, binnen- en buitenbetimmeringen (voor dekken wat glad en te donker), waterwerken, sluisdeuren in zoet water, brugdekken, lijsten en knoppen, snij- en beeldhouwwerk, draaiwerk, handvatten voor gereedschappen, enzovoorts.
 10. Piquia hout

  Piquia is een harde houtsoort (duurzaamheidsklasse III, levensduur 10 - 15 jaar) en vind je terug in veel toepassingen waaronder timmerwerk voor zowel binnen als buiten. Trappen, vloeren, bootbouw, meubelen, tuinhout etc. Deze harde houtsoort is uitermate geschikt voor constructiewerken waar hardheid en slijtvastheid vereist zijn.
 11. Iroko hout

  Iroko hardhout met de hoogste duurzaamheidsklasse I (levensduur > 25 jaar) voor toepassingen zoals kozijnen, ramen, deuren, geveltimmerwerk, parketvloeren, trappen, meubelen en fineer.
 12. Douglas hout

  Douglas hout is, dankzij de gunstige sterkte-eigenschappen en de grote afmetingen waarin het te koop is, voor zeer veel toepassingen geschikt. In de bouw zowel voor binnen- en buitenwerk, binnen- en buitenbetimmeringen, pergola's en hekken.
 13. Robinia hout

  Robinia hout staat bekend als één van de duurzaamste houtsoorten uit Europa. Met een duurzaamheidsklasse I/II heeft het een levensduur van 20 tot 25 jaar. Het hout wordt toegepast in onder andere vlechtmatten en ronde Robinia palen.
 14. Tali hout

  Tali hardhout is met de hoogste duurzaamheidsklasse I (levensduur > 25 jaar) ideaal voor toepassingen in zware constructies zoals waterwerken, bruggen, antiparkeerpalen, dekdelen, opgeklampte schotten, tuinpalen, paardenboxhout, damwanden. Tevens voor vloeren, parket, drempels, naven, kussenblokken en katrollen.
 15. Okan hout

  Door de grote duurzaamheid (klasse I, > 25 jaar) is Okan bij uitstek geschikt voor buitenwerk. Vooral voor waterbouwkundige objecten als sluisdeuren, damwanden, palen, havenwerken en onderbouw van bruggen.
 16. Massaranduba hout

  Massaranduba hardhout met een duurzaamheidsklasse I (levensduur > 25 jaar) is zeer geschik voor grond-, weg- en waterbouw toepassingen. Massaranduba hardhout wordt toegepast voor brugdekken, vloeren, dwarsliggers en als tuinhout.
 17. Cloeziana hout

  Met een duurzaamheidsklasse I (levensduur > 25 jaar) is Cloeziana hardhout zeer duurzaam te noemen. Cloeziana palen zijn een veel voorkomende toepassing van deze houtsoort. De Cloeziana palen zijn zeer aantrekkelijk vanwege de kaarsrechte stam, hoge duurzaamheid en lengtes tot 18 meter.
 18. Bilinga hout

  Bilinga hardhout heeft een duurzaamheidsklasse I (levensduur > 25 jaar) en is zeer goed toepasbaar voor dekdelen, leuningregels en bouwconstructies. Bilinga hardhout wordt toegepast daar waar ook esthetische eigenschappen van belang zijn, zoals dekdelen en leuningregels.
 19. Basralocus hout

  De houtsoort Basralocus is afkomstig uit Suriname, Brazilië en Frans Guyana. In combinatie met de opvallende sterkte is Basralocus hout bij uitstek geschikt als paal- en constructiehout in de waterbouw. Een typisch Nederlandse toepassing is het gebruik van Basralocuspalen voor de balanspriemen van ophaalbruggen.
 20. Bankirai hout

  De houtsoort Bangkirai is afkomstig uit Zuidoost Azië. Het geel/grijsbruine hardhout met een roodachtige tint tekent duidelijk af tegen het licht gele tot witte spint. Het hout wordt meestal onbewerkt toegepast. Het hout dient niet toegepast te worden in banken of stoelen aangezien het in contact met water afgeeft.

Artikelen 1 tot 20 van 22 in totaal

per pagina
Pagina:
 1. 1
 2. 2